Skip to main content

Det bidrager vitaminet til

  • Bidrager til vævsvæksten hos den gravide kvinde
  • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse
  • Bidrager til immunsystemets normale funktion

Graviditet
Folsyre tilhører B-vitamin familien og har vitale funktioner for kroppen selv før du er født.

En af folsyres vigtigste opgaver er cellereproduktion. Folsyre er nødvendigt for at lave DNA og RNA og hjælper på denne måde til at producere og vedligeholde alle nye celler. Denne proces er kritisk i perioder med hurtig vækst såsom graviditet og i barndommen.

Mindsker træthed
Hvis du får for lidt folsyre producerer din krop for lidt røde blodlegemer. Dette kan resultere i træthed og udmattelse, hvilket kan være symptomer på blodmangel. Derfor kan folsyre bidrage til at mindske træthed og udmattelse.

Immunfunktion
Immunceller har en hurtigt omsætning i kroppen og har dermed brug for en konstant og tilstrækkelig forsyning af folsyre for at opretholde en normal funktion. Folsyre bidrager til den normale funktion af immunsystemet.

Det anbefalede daglige indtag?

I Danmark er det anbefalede indtag af folsyre 200 mcg for voksne og 75 mcg for børn 1-10 år.

Myndighederne anbefaler at man supplerer sin kost med 400 mcg folsyre, hvis man planlægger at blive gravid. Anbefalingerne er baseret på omfattende videnskabelige studier, der indikerer, at hvis du supplerer din kost med folsyre fra du planlægger at blive gravid og indtil 12. uge, vil det kunne nedsætte risikoen for neuralrørsdefekter. 

Kilder til vitaminet

De grønne grøntsager er rige på folsyre f.eks. vil 100 g spinat dække det anbefalede daglige indtag. Brød og fuldkornsprodukter bidrager i høj grad til den samlede mængde af folsyre. Man kan godt kombinere en kost rig på fødevarer, der indeholder folsyre med et Multi-tabs multivitamin- og mineraltilskud.

Produkter der indeholder Folsyre

Multi-tabs Børnevitaminer er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.

GraVitamin er en vitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold af vitaminer og mineraler til før og under graviditet.

Multi-tabs Bland Selv med 3 forskellige smagsvarianter er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.

Multi-tabs Daglig er en multivitamin- og mineraltablet til voksne og unge 11+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset kvinder.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset kvinder 50+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset mænd.

Multi-tabs Immuno er en 3i1 tablet, som indeholder både vitaminer, mineraler og mælkesyrebakterier - i én og samme tablet.  

50+

Multi-tabs 50+ er en multivitamin- og mineraltablet for voksne over 50+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset mænd 50+.

Multi-tabs Hindbær Jordbær + Calcium er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn, som indeholder kalk og 17 andre vigtige vitaminer og mineraler til barnets vækst og udvikling.