Skip to main content

Hvad gør jod?

  • Bidrager til et normalt energistofskifte
  • Bidrager til normal vækst hos børn
  • Bidrager til en normal kognitiv funktion
  • Bidrager til at vedligeholde en normal hud

Energi
Jod er nødvendigt for at skjoldbruskkirtlen kan producere skjoldbruskkirtelhormoner, der indeholder omkring 60% jod. En normal skjoldbruskkirtel er kun på størrelse med spidsen af din tommelfinger, men den styrer stofskiftet i hele kroppen! Skjoldbruskkirtel-hormoner bidrager til et normalt energigivende stofskifte.

Hud
Jod bidrager til opretholdelse af normal hud.

Vækst hos børn og kognitiv udvikling
Jod fra skjoldbruskkirtelhormoner regulerer mange vigtige biokemiske reaktioner især proteinproduktion. Faktisk bidrager jod til børns normale vækst og til normal kognitiv- og nervefunktion hos voksne.

Hvor meget jod skal man have?

Den anbefalede daglige mængde af jod er 150 mcg. På grund af jodberigelse af bordsalt får danske børn generelt en tilstrækkelig mængde jod fra den mad de spiser.

Hvordan får man jod?

Fisk og tang har et højt indhold af jod. Bare et halvt gram tang vil dække det anbefalede daglige indtag af jod! Indholdet af jod i grøntsager, æg og mejeriprodukter afhænger af indholdet af jod i jorden. I de nordiske lande har jorden et lavt indhold af jod, hvilket er grunden til at bordsalt i supermarkeder indeholder jod.

Kosttilskud med jod

GraVitamin er en vitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold af vitaminer og mineraler til før og under graviditet.

3i1 - den lette løsning! Unik og innovativ kombination for voksne og børn over 11 år. Med kun 2 kapsler om dagen opnås et dagligt indtag af essentielle vitaminer, mineraler og omega-3 fedtsyrer.

Multi-tabs Daglig er en multivitamin- og mineraltablet til voksne og unge 11+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset kvinder.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset kvinder 50+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset mænd.

Multi-tabs Immuno er en 3i1 tablet, som indeholder både vitaminer, mineraler og mælkesyrebakterier - i én og samme tablet.  

50+

Multi-tabs 50+ er en multivitamin- og mineraltablet for voksne over 50+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset mænd 50+.

Multi-tabs Hindbær Jordbær + Calcium er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn, som indeholder kalk og 17 andre vigtige vitaminer og mineraler til barnets vækst og udvikling.