Skip to main content

Hvad gør pantothensyre?

  • Bidrager til en normal mental ydeevne
  • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Mental præstation
Pantothensyre bidrager til en normal mental ydeevne ved at spille en central rolle i funktionen af alle celler, herunder hjerneceller. Men også fordi den medvirker i produktionen af neurotransmittere, der hjælper nervecellerne med at kommunikere med hinanden.

Energi
Ligesom andre B-vitaminer er B5 pantothensyre også vigtig, når det kommer til energi og cellestofskiftet. Pantothensyre er afgørende for at omdanne den mad du spiser (proteiner, fedtstoffer, kulhydrater og alkohol) til brændstof som cellerne kan bruge til at samarbejde med andre B-vitaminer. Dette er grunden til at B5 bidrager til at mindske træthed og udmattelse og bidrager til et normalt energistofskifte.  

Hvor meget pantothensyre skal man have?

Det anbefalede daglige indtag er 6 mg.

Hvordan får man pantothensyre?

Pantothensyre også kaldet B5 vitamin. Navnet stammer fra det græske ord ”pentos” der betyder ”overalt”, da det findes i alle levende celler. Således indeholder alle naturlige typer fødevarer en vis mængde af vitamin B5. Kød er særligt rig på vitamin B5. En 100 g svinekotelet indeholder den anbefalede daglige mængde af vitamin B5. Man kan godt kombinere en Multi-tabs multivitamin- og mineraltablet med en kost rig på naturlige fødevarer, der indeholder vitamin B5.

Kosttilskud med pantothensyre

Multi-tabs Børnevitaminer er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.

GraVitamin er en vitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold af vitaminer og mineraler til før og under graviditet.

Multi-tabs Bland Selv med 3 forskellige smagsvarianter er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.

Multi-tabs Daglig er en multivitamin- og mineraltablet til voksne og unge 11+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset kvinder.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset kvinder 50+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset mænd.

Multi-tabs Immuno er en 3i1 tablet, som indeholder både vitaminer, mineraler og mælkesyrebakterier - i én og samme tablet.  

50+

Multi-tabs 50+ er en multivitamin- og mineraltablet for voksne over 50+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset mænd 50+.