Skip to main content

Det bidrager mineralet til

  • DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion hos voksne** og normal udvikling af hjernen hos ammende børn og fosteret*
  • DHA & EPA bidrager til en normal hjertefunktion***
  • DHA bidrager til at vedligeholde et normalt syn hos voksne** og normal udvikling af øjet hos ammende børn og fosteret*

Hjernen
Allerede når du er gravid og når du ammer er det vigtigt at indtage tilstrækkelig fiskeolie (DHA), så hjernen hos fostret og det ammende barn får en normal udvikling. DHA er en del af cellevæggene i hjernen og bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion. Gennem hele livet bidrager fiskeolie (DHA) til normal hjernefunktion.

Hjertet
Omega-3 fedtsyrerne DHA og EPA i fiskeolie bidrager også til en normal funktion af hjertet grundet en række forskellige mekanismer. 

Syn
DHA fra fiskeolie findes i den del af øjet, der registrerer billeder og sender dem til hjernen. Derfor er DHA vigtig for normal udvikling af øjet hos fostret og ammende børn. Gennem hele livet bidrager DHA til vedligeholdelse af et normalt syn.

Hvad er DHA og EPA?

DHA og EPA er de anerkendte næringsstoffer, der giver de gavnlige virkninger fra fiskeolie. Ligesom de fleste vegetabilske olier er fiskeolie flydende ved stuetemperatur, hvilket betyder at fedtsyrer i fiskeolie er umættede. DHA og EPA er en særlig slags umættede fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. Disse findes i fiskeolie. Deres struktur er forskellig fra fedtsyrer, der findes i smør og vegetabilske olier. En anden form for omega-3, ALA, kan man finde i vegetabilske olier. ALAs struktur er kortere og skal derfor forlænges af kroppen for at have den samme virkning som DHA og EPA. Den menneskelige krop er ikke særlig god til at foretage denne forlængelse. Du er derfor nødt til at spise fed fisk eller fiskeolie for at få DHA og EPA. Deres strukturelle længde kombineret med deres evne til at være flydende gør dem perfekte til at bidrage til at opretholde den korrekte funktion af hjernecellerne.

Det anbefalede daglige indtag

Den mængde fiskeolie du får fra din kost er i høj grad afhængig af hvor meget fisk du spiser. En undersøgelse viser at dem som spiser fisk dagligt i gennemsnit får 180 mg DHA og 130 mg EPA,mens dem der ikke spiser fisk kun får 20 mg DHA og 20 mg EPA.

Den europæiske fødevaresikkerheds autoritet (EFSA) har foreslået at det anbefalede daglige indtag af DHA og EPA for voksne skal ligge på 250 mg. For at opnå den gavnlige virkning som fiskeolie har på hjertet, hjernen og synet, skal den daglige mængde ligge på 250 mg af enten DHA eller en kombination af DHA og EPA. For gravide og ammende gælder at de gavnlige effekter fra fiskeolie opnås ved et indtag på 200 mg DHA i tillæg til det anbefalede indtag på 250 mg DHA og EPA for voksne.

Kilder til kosttilskuddet

Fiskeolie og de vigtige omega-3 fedtsyrer DHA og EPA fås kun i væsentlige mængder fra fed fisk, såsom laks, makrel og sild. Du kan få den anbefalede mængde fiskeolie (EPA og DHA) ved at spise fisk til aftensmad to gange om ugen, hvilket også er anbefalet af myndighederne.

Produkter der indeholder Omega-3

Multi-tabs Mini Omega-3 er et kosttilskud med koncentreret omega-3 (DHA and EPA) og vitamin D3.

Multi-tabs Omega-3 Kids med solbærsmag er en tygbar kapsel med omega-3, som indeholder de essentielle langkædede omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie.

GraviOmega er specielt sammensat til at imødekomme behov hos den gravide og ammende kvinde, samt hendes voksende barn.

3i1 - den lette løsning! Unik og innovativ kombination for voksne og børn over 11 år. Med kun 2 kapsler om dagen opnås et dagligt indtag af essentielle vitaminer, mineraler og omega-3 fedtsyrer.