Skip to main content

Hvad gør D vitamin?

  • D vitamin er nødvendig for normal vækst og udvikling af knogler hos børn
  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler
  • Bidrager til immunsystemets normale funktion

Knoglesundhed
D vitamin bidrager aktivt til optagelsen af calcium. Din krop får mest muligt ud af den calcium, du spiser, når du får en tilstrækkelig mængde D vitamin enten fra din kost eller fra solen. Derfor bidrager D vitamin til opretholdelsen af normale knogler. 

For at opbygge en tilfredsstillende knoglemasse er en tilstrækkelig mængde D vitamin vigtigt for din knoglesundhed. Dette gælder fra man bliver født til op i teenageårene.
Ens knoglemasse forringes med alderen.

Ud over D vitamin og calcium kan motion, hvor du bærer din egen kropsvægt (som f.eks. løb, tennis, fodbold eller dans), styrke dine knogler. Dette hjælper til at opretholde normale knogler, især for ældre. 

Immunforsvar
D vitamin bidrager også til et normalt immunforsvar.

Hvor meget D vitamin skal man have?

  • Voksne anbefales dagligt at indtage 5 mcg
  • Børn fra 2 uger - 10 år anbefales 10 mcg per dag
  • I Danmark anbefaler Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen, at gravide og personer med for lidt soleksponering eller personer med mørk hud indtager 10 mcg dagligt. Desuden anbefales ældre over 70 år samt personer med øget risiko for osteoporose et dagligt D-vitamintilskud på 20 mcg kombineret med et calciumtilskud på 800-1000 mg.

Hvordan får man D vitamin?

I naturen findes D vitamin primært i fed fisk. Ifølge de officielle kostråd anbefales det at spise 350 gram fisk om ugen. Det kan opnås ved at spise fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. Der findes små mængder af D vitamin i mælk og æg, men hvis du f.eks. skal dække dit daglige indtag af D vitamin med skummetmælk, skal du drikke mindst 6 liter hver dag!

Solen er den vigtigste kilde til D vitamin. Men i de nordlige lande specielt fra oktober til april er solen for svag til at huden kan absorbere D vitamin, og det er derfor nødvendigt at få tilskud via sin kost.

Kosttilskud med D vitamin

Multi-tabs Mini Omega-3 er et kosttilskud med koncentreret omega-3 (DHA and EPA) og vitamin D3.

Multi-tabs D-dråber er vitamin D3 dråber til børn.

Multi-tabs Børnevitaminer er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.

GraVitamin er en vitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold af vitaminer og mineraler til før og under graviditet.

Multi-tabs Bland Selv med 3 forskellige smagsvarianter er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.

3i1 - den lette løsning! Unik og innovativ kombination for voksne og børn over 11 år. Med kun 2 kapsler om dagen opnås et dagligt indtag af essentielle vitaminer, mineraler og omega-3 fedtsyrer.

Multi-tabs Daglig er en multivitamin- og mineraltablet til voksne og unge 11+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset kvinder.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset kvinder 50+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset mænd.

Multi-tabs Vitamin D3 10 µg tabletter.

Multi-tabs Immuno er en 3i1 tablet, som indeholder både vitaminer, mineraler og mælkesyrebakterier - i én og samme tablet.  

50+

Multi-tabs 50+ er en multivitamin- og mineraltablet for voksne over 50+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset mænd 50+.

Multi-tabs Kalk 500 mg + D3 25 μg er en kalktablet med 25 μg vitamin D.

Multi-tabs Vitamin D3 25 µg tabletter.

Multi-tabs Vitamin D3 35 µg tabletter.

Multi-tabs Hindbær Jordbær + Calcium er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn, som indeholder kalk og 17 andre vigtige vitaminer og mineraler til barnets vækst og udvikling.