Skip to main content

Det bidrager vitaminet til

  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler
  • Bidrager til en normal størkning af blodet

Knogler
Vitamin K aktiverer flere knogleopbyggende proteiner.
Det hyppigste protein er osteocalcin, som hjælper med at opbygge dine knogler ved at binde calcium og andre mineraler til skelettet.

Blodkoagulation
Vitamin K er involveret i den normale funktion af koagulationskaskaden ved at fiksere calcium og derved sikre at dit blod koagulerer, når det er nødvendigt. Derfor bidrager vitamin K til normal blodkoagulation. Hvis du tager blodfortyndende medicin, skal du kontakte din læge, før du tager kosttilskud med vitamin K, da det kan have indflydelse på doseringen af din blodfortyndende medicin. 

Det anbefalede daglige indtag?

Det anbefalede daglige indtag af vitamin K er 75 mcg for voksne og 30 mcg for børn. I Europa findes der ikke data for indtagelsen af vitamin K.

Kilder til vitaminet

Vitamin K findes naturligt i to former, én type findes primært i de grønne grøntsager og vegetabilske olier. F.eks. vil 25 gram spinat kunne dække det anbefalede indtag af vitamin K. Den anden type af vitamin K bliver hovedsageligt produceret i mikrofloraen i tarmene, men findes også i lever og nogle oste. Man kan godt spise Multi-tabs multivitamin- og mineraltablet med fødevarer rige på vitamin K.

Produkter der indeholder Vitamin K

Multi-tabs Børnevitaminer er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.

GraVitamin er en vitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold af vitaminer og mineraler til før og under graviditet.

Multi-tabs Bland Selv med 3 forskellige smagsvarianter er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.

Multi-tabs Daglig er en multivitamin- og mineraltablet til voksne og unge 11+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset kvinder.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset kvinder 50+.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset mænd.

En daglig multivitamin- og mineraltablet tilpasset mænd 50+.

Multi-tabs Hindbær Jordbær + Calcium er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn, som indeholder kalk og 17 andre vigtige vitaminer og mineraler til barnets vækst og udvikling.