Skip to main content

Fakta om omega-3

Omega-3 fedtsyrer (DHA og EPA) er en særlig type fedtsyrer, som man kan få fra fisk eller kosttilskud indeholdende fiskeolie. Læs mere om fiskeolie og omega-3:

Fakta om omega-3:

  • Omega-3 fedtsyrer er en særlig type umættet fedt
  • De to vigtigste omega-3 fedtsyrer DHA og EPA findes kun i fisk
  • DHA og EPA produceres ikke i kroppen i tilstrækkelige mængder, og vi er derfor afhængige af at få dem tilført gennem kosten.
  • DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion*
  • DHA bidrager til at vedligeholde et normalt syn*
  • DHA og EPA bidrager til normal funktion af hjertet**

Kilder til omega-3:

  • Omega-3 fedtsyrer (DHA og EPA) fås kun fra fisk, især fede typer fisk såsom makrel, laks og sild. Omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie er begrænset i mager fisk (hvid fisk), såsom rødspætte og torsk. Der findes også andre typer af omega-3 fedtsyrer, såsom alfa-linolensyre (ALA), der findes i fødevarer som valnødder, hørfrø og kød. Dog skal disse omdannes af kroppen til DHA og EPA, og denne omdannelse er svær for kroppen at udføre.
    Det kan derfor anbefales at få dine omega-3 fedtsyrer direkte fra enten indtagelse af fisk eller kosttilskud (fiskeolie) der indeholder omega-3 fedtsyrer.
  • * Virkning opnås ved daglig indtagelse af 250 mg DHA

** Virkning opnås ved daglig indtagelse af 250 mg DHA og EPA

Artikler relateret til voksne

Får jeg nok omega-3 fra fiskeolie

Omega-3 fedtsyrer findes i fed fisk. De to vigtigste omega-3 fedtsyrer kaldes DHA og EPA og findes i fisk (især fed fisk) og kosttilskud med fiskeolie eller olie fra krill eller alger ...

Fiskeretter der indeholder omega-3 fedtsyrer

Omega-3 fedtsyrer er en særlig type flerumættet fedt. De to vigtigste omega-3 fedtsyrer kaldes docosahexaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA) og begge findes i fisk. Se indholdet ..

Fiskeolie fra fisk

Fed fisk indeholder fiskeolie, vitamin D, jod og selen. Omega-3 findes i fiskeolie og de vigtigste omega-3 fedtsyrer er DHA og EPA …

3i1 - den lette løsning! Unik og innovativ kombination for voksne og børn over 11 år. Med kun 2 kapsler om dagen opnås et dagligt indtag af essentielle vitaminer, mineraler og omega-3 fedtsyrer.

DHA og EPA er en særlig slags umættede fedtsyrer, også kendt som omega-3 fedtsyrer, som du kun finder i fiskeolie.