Skip to main content

Gode råd omkring influenza

Vask hænder ofte og grundigt (negle mv.)

Lad vær med at røre dig i ansigtet

Nys I albuen

Bliv hjemme hvis du er syg

Prøv at undgå dem der er syge

Drik masser af vand

Få nok søvn

Luft ud regelmæssigt

Spis sundt og varieret og med masser at frugt og grønt

Vask hænder ofte og grundigt
Influenzavirus sætter sig let på hænderne og spreder sig via håndtryk og overflader som f.eks. dørhåndtag. Vask derfor ofte hænderne med sæbe.

Lad være med at røre dig i ansigtet
Da influenzavirussen sætter sig nemt på hænderne, bør du, for at undgå videre spredning af virussen, ikke røre ved dine øjne, mund eller næse uden at være sikker på at have helt rene hænder.

Host eller nys i ærmet
Influenzavirus overføres med små dråber fra hoste, nys og lignende. Dæk derfor mund og næse, når du hoster eller nyser. Brug et engangslommetørklæde eller dit ærme i stedet for din hånd.

Bliv hjemme hvis du er syg
Det er ikke kun for din egen bedrings skyld, at du bør blive hjemme når du er syg. For personerne i din umiddelbare nærheds skyld bør du altid blive hjemme, hvis der er risiko for at du kan smitte andre. 

Prøv at undgå dem der er syge
Står du inden for én meters afstand fra en person der nyser eller hoster, er du i skudlinjen for at blive smittet med influenzavirussen. Undgå derfor så vidt muligt dem der er syge.

Drik masser af vand
Et af influenzasygdommens typiske symptomer er feber, og når man har feber, taber man ofte meget væske. Det er derfor vigtigt at drikke rigeligt med vand for at undgå at blive dehydreret.

Få nok søvn
Søvn er vigtigt for immunforsvaret, det er derfor vigtigt at få nok og god søvn, så dit immunforsvar er i bedre stand til at bekæmpe virussen. Søvn er også med til at hjælpe dig med at komme hurtigere over influenzaen, hvis du skulle blive smittet.

Luft ud regelmæssigt
Da influenzavirussen kan binde sig til støvpartikler, kan det være en rigtig god ide at lufte regelmæssigt ud og jævnligt sørge for at støvsuge og gøre rent, så du undgår smitte af den vej.

Spis sundt og varieret og med masser af frugt og grønt
Frugt og grønt er gode kilder til en masse essentielle vitaminer og mineraler, som kan hjælpe med at styrke dit immunforsvar, så du bedre kan stå imod potentiel smitte.


Supplér evt. med en multivitamin
For at støtte immunforsvaret skal du vælge en multivitamin med selen, folsyre og vitamin D og C, da de alle bidrager til immunforsvarets normale funktion.

Multi-tabs Immuno indeholder alle disse vitaminer og mineraler samt 15 andre essentielle vitaminer og mineraler - altså hele 19 vitaminer og mineraler i alt! Derudover indeholder Multi-tabs Immuno også 1 milliard mælkesyrebakterier af verdens bedst dokumenterede mælkesyrebakteriestamme - Lactobacillus rhamnosus (LGG), hvilket gør produktet helt unikt.

Kilder:

Sundhedsstyrelsen, 2016

ssi.dk/Service/Sygdomsleksikon/I/Influenza.aspx

sst.dk/da/sygdom-og-behandling/smitsomme-sygdomme/influenza

 

Multi-tabs Immuno er en 3i1 tablet, som indeholder både vitaminer, mineraler og mælkesyrebakterier - i én og samme tablet.

Hvorfor er omega-3 vigtigt?

DHA og EPA er en særlig slags umættede fedtsyrer, også kendt som omega-3 fedtsyrer, som du kun finder i fiskeolie.

LÆS MERE