Fiskeolie fra fisk

Fed fisk indeholder fiskeolie, vitamin D, jod og selen. Omega-3 findes i fiskeolie og de vigtigste omega-3 fedtsyrer er docosahexaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA). Omega-3 fedtsyrer DHA og EPA findes også i kosttilskud med fiskeolie.
Myndighederne anbefaler, at du spiser fisk flere gange om ugen – som hovedregel får du dine behov opfyldt, hvis du spiser fisk to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg.

 

Frisk, frosne eller på dåse?

Frisk fisk smager fantastisk og er fuld af gode næringsstoffer. Men frossen fisk er også et godt alternativ. Fiskeprodukter såsom marinerede sild og markrel i tomat på dåse er også gode kilder til omega-3 fedtsyrer. .

Variér mellem forskellige typer af fisk

Spis den type fisk som du bedst kan lide. Men husk at skifte mellem fed fisk som sild, laks og makrel og magre fisk som rødspætte og tun. Og glem ikke skaldyr såsom krabber, rejer og muslinger. Dog indeholder forskellige typer af fisk og skaldyr ikke den samme mængde næringsstoffer.

 

PP-MUL-DNK-0303