Fiskeretter der indeholder omega-3 fedtsyrer

Omega-3 fedtsyrer er en særlig type flerumættet fedt. De to vigtigste omega-3 fedtsyrer kaldes docosahexaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA) og begge findes i fisk. Se indholdet af de vigtige omega-3 fedtsyrer DHA og EPA i en række af typiske fiskeretter:

Fødevare

DHA+EPA 
pr. portion (mg)

Pr. 100 g

Antal portioner om ugen*

Fiskefrikadeller (50 g)

0,09

0,178

39,3

Makrel i tomat (20g)

0,32

1,609

10,9

Fiskefilet (80 g)

0,17

0,209

20,9

Røget laks (20 g)

0,42

2,109

8,3

Tun i olie (35g)

0,09

0,243

41,2

Marineret sild (20 g)

0,36

1,782

9,8

Torsk kogt som hovedret (100 g)

0,22

0,222

15,8

Torskerogn (20 g)

0,40

0,4

8,8

Rejer (25 g)

0,10

0,4

35,0

*Antal portioner der er nødvendigt for at opnå ca. 3,5 gram om ugen af de vigtige omega-3 fedtsyrer EPA og DHA (ca. 500 mg pr. dag).
Oversigten er vejledende og udarbejdet på baggrund af tabeller på www.frida.fooddata.dk

 

 
PP-MUL-DNK-0303