Magnesium vedligeholder dine knogler

Magnesium bidrager til at vedligeholde normale knogler samt en normal funktion af nervesystemet. Magnesium findes til dels i knoglerne (60 %) og delvist i cellerne – primært muskelcellerne (40 %).

Magnesium findes i de fleste fødevarer. Især vegetabilske fødevarer som koriander, tørret dild, sesamfrø og havre er rige på magnesium. Den anbefalede mængde magnesium kan normalt opnås ved en afbalanceret og varieret kost. Det daglige anbefalede indtag er 375 mg.

 

Vejledende oversigt over indholdet af magnesium i flere fødevarer:

  Magnesium (mg) pr. 100 g Portion Magnesium (mg) pr. portion
Grønne ærter, frosne 25 1 skål (100 g) 25
Havregrød 24,7 1 skål (100 g) 28
Kartoffel, rå 21 1 stk. (40 g) 8
Knækbrød, rugbrød (groft) 21,3 1 skive (30 g) 6
Makrel (røget) 25,8 100 gr 26
Ost (fast, 45+ alle typer) 200 1 dl (30 g) 60
Ris, rå 20,4 1 skål (200 g) 41
Rugbrød, fuldkorns mel 95,5 1 skive(10 g) 10
Skummemælk 29 (30 g) 9
Sødmælk 26,8 (20 g) 5
Torskefilet, paneret, rå 35 1 dl (120 g) 42
Tun i olie (dåse) 46 (35 g) 16
Tun i tomat, olie (dåse) 12,2 1 dåse (2 dl) 24
Vand (vejledende værdier) 11,1 1 glas (2 dl) 22

Oversigten er vejledende, og udarbejdet på baggrund af tabeller på www.frida.fooddata.dk.

 
PP-MUL-DNK-0303