• Bidrager til vævsvæksten hos den gravide kvinde
  • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse
  • Bidrager til immunsystemets normale funktion

Om Folsyre

Det bidrager vitaminet til

Graviditet
Folsyre tilhører B-vitamin familien og har vitale funktioner for kroppen selv før du er født.
 
En af folsyres vigtigste opgaver er cellereproduktion. Folsyre er nødvendigt for at lave DNA og RNA og hjælper på denne måde til at producere og vedligeholde alle nye celler. Denne proces er kritisk i perioder med hurtig vækst såsom graviditet og i barndommen.
 
Mindsker træthed 
Uanset om du er gravid eller ej, hjælper folsyre med at producere sunde røde bloglegemer, der er i stand til at transportere ilt til hver eneste celle i kroppen. Hvis du får for lidt folsyre producerer din krop for lidt røde blodlegemer. Dette kan resultere i træthed og udmattelse, hvilket kan være symptomer på blodmangel. Derfor kan folsyre bidrage til at mindske træthed og udmattelse.
 
Immunfunktion
Immunceller har en hurtigt omsætning i kroppen og har dermed brug for en konstant og tilstrækkelig forsyning af folsyre for at opretholde en normal funktion. Derfor bidrager folsyre til den normale funktion af immunsystemet.

Det anbefalede daglige indtag

I Danmark er det anbefalede indtag af folsyre 200 mcg for voksne og 75 mcg for børn 1-10 år.
 
Myndighederne anbefaler at man supplerer sin kost med 400 mcg folsyre, hvis man planlægger at blive gravid. Anbefalingerne er baseret på omfattende videnskabelige studier, der indikerer, at hvis du supplerer din kost med folsyre fra når du planlægger at blive gravid og indtil 12. uge, vil det kunne nedsætte risikoen for neuralrørsdefekter. 

Kilder til vitaminet

De grønne grøntsager er rig på folsyre f.eks. vil 100 g spinat dække det anbefalede daglige indtag. Brød og fuldkornsprodukter bidrager i høj grad til den samlede mængde af folsyre. Man kan godt kombinere en kost rig på fødevarer, der indeholder folsyre med et Multi-tabs® multivitamin- og mineraltilskud.
Produkter der indeholder

Folsyre