• Bidrager til en normal mental ydeevne
  • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Det bidrager vitaminet til

Mental præstation
Pantothensyre bidrager til en normal mental ydeevne ved at spille en central rolle i funktionen af alle celler, herunder hjerneceller. Men også fordi de medvirker i produktionen af neurotransmittere, der hjælper nervecellerne med at kommunikere med hinanden.  
 
Energi 
Ligesom andre B-vitaminer er B5 pantothensyre også vigtig, når det kommer til energi og cellestofskiftet. Pantothensyre er afgørende for at omdanne den mad du spiser (proteiner, fedtstoffer, kulhydrater og alkohol) til brændstof som cellerne kan bruge til at samarbejde med andre B-vitaminer. Dette er grunden til at B5 bidrager til at mindske træthed og udmattelse og bidrager til et normalt energistofskifte.  
 

Det anbefalede daglige indtag?

Det anbefalede daglige indtag for voksne er 6 mg og 2 mg for børn.
 

Kilder til vitaminet

Pantothensyre også kaldet B5 vitamin. Navnet stammer fra det græske ord ”pentos” der betyder ”overalt”, da det findes i alle levende celler. Således indeholder alle naturlige typer fødevarer en vis mængde af vitamin B5. Kød er særligt rig på vitamin B5. En 100 g svinekotelet indeholder den anbefalede daglige mængde af vitamin B5. Man kan godt kombinere en Multi-tabs® multivitamin- og mineraltablet med en kost rig på naturlige fødevarer, der indeholder vitamin B5.
Produkter der indeholder

Pantothensyre

GraVitamin®

GraVitamin® er en vitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold af vitaminer og mineraler til før og under graviditet.

Sammenlign Sammenlign nu

GraVitamin®

GraVitamin® er en vitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold af vitaminer og mineraler til før og under graviditet.

PP-MUL-DNK-0303