• Bidrager til immunsystemets normale funktion
  • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse
  • Bidrager til beskyttelse af celler mod oxidativt stress
  • Bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud 

Om Vitamin C

Det bidrager vitaminet til

Immunforsvar
Vitamin C’s antioxidante evne støtter en normal funktion af immunforsvaret ved at beskytte de hvide blodlegemer fra oxidativt stress.
 
Energi
C-vitamin bidrager til at mindske træthed og udmattelse.
 
Antioxidanter og hud
C-vitamin kan beskrives som dine cellers bodyguard. C-vitamin er lokaliseret i cellerne. C-vitamin forsvarer celler i alle typer væv, herunder hud, ved at forhindre oxidativt stress, forårsaget af frie radikaler. Frie radikaler dannes under almindeligt stofskifte og som en reaktion på cigaretrøg, forurening og solens stråler.
C-vitamin bidrager til den normale dannelse af kollagen, som giver struktur til din hud. Desuden bidrager antioxidanter i C-vitamin til at beskytte dine celler, herunder hudceller, fra oxidativt stress.

Det anbefalede daglige indtag

Det anbefalede daglige indtag af C-vitamin er 80 mg for voksne og 40 mg for børn. I Danmark er det gennemsnitlige indtag af C-vitamin for både voksne og børn højere end det anbefalede daglige indtag.

Kilder til vitaminet

C-vitamin findes i mange typer grøntsager, bær og frugter. Det anbefalede daglige indtag for voksne kan dækkes ved at spise en stor appelsin. 
Selvom du spiser masser af grøntsager, bær og frugter kan du stadig tage en Multi-tabs® multivitamin- og mineraltablet med C-vitamin.
Produkter der indeholder

Vitamin C