• Vitamin D er nødvendig for normal vækst og udvikling af knogler hos børn
  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler
  • Bidrager til immunsystemets normale funktion

Det bidrager vitaminet til

Knoglesundhed
Vitamin D bidrager aktivt til optagelsen af calcium. Din krop får mest muligt ud af den calcium, du spiser, når du får en tilstrækkelig mængde vitamin D enten fra din kost eller fra solen. Derfor bidrager vitamin D til opretholdelsen af normale knogler. 
 
For at opbygge en tilfredsstillende knoglemasse er en tilstrækkelig mængde vitamin D vigtigt for din knoglesundhed. Dette gælder fra man bliver født til op i teenageårene.
Ens knoglemasse forringes med alderen.
 
Ud over vitamin D og calcium kan motion, hvor du bærer din egen kropsvægt (som f.eks. løb, tennis, fodbold eller dans), styrke dine knogler. Dette hjælper til at opretholde normale knogler, især for ældre. 
 
Immunforsvar
Vitamin D bidrager også til et normalt immunforsvar.
 

Det anbefalede daglige indtag

  • Voksne anbefales at indtage 5 mcg
  • Børn fra 2 uger - 10 år anbefales 10 mcg
  • I Danmark anbefaler Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen, at gravide og personer med for lidt soleksponering eller personer med mørk hud indtager 10 mcg dagligt. Desuden anbefales ældre over 70 år samt personer med øget risiko for osteoporose et dagligt D-vitamintilskud på 20 mcg kombineret med et calciumtilskud på 800-1000 mg.

 

Kilder til vitaminet

I naturen findes vitamin D primært i fed fisk. Ifølge de officielle kostråd anbefales det at spise 350 gram fisk om ugen. Det kan opnås ved at spise fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. Der findes små mængder af vitamin D i mælk og æg, men hvis du f.eks. skal dække dit daglige indtag af vitamin D med skummetmælk, skal du drikke mindst 6 liter hver dag!
 
Solen er den vigtigste kilde til vitamin D. Men i de nordlige lande specielt fra oktober til april, er solen for svag til at huden kan absorbere vitamin D, og det er derfor nødvendigt at få tilskud via sin kost.
Produkter der indeholder

Vitamin D

GraVitamin®

GraVitamin® er en vitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold af vitaminer og mineraler til før og under graviditet.

Sammenlign Sammenlign nu

GraVitamin®

GraVitamin® er en vitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold af vitaminer og mineraler til før og under graviditet.

PP-MUL-DNK-0303