• Bidrager til at vedligeholde normale knogler
  • Bidrager til en normal størkning af blodet 

Om Vitamin K

Det bidrager vitaminet til

Knogler

K-vitamin aktiverer flere knogleopbyggende proteiner.
Det hyppigste protein er osteocalcin, som hjælper med at opbygge dine knogler ved at binde calcium og andre mineraler til skelettet.
 
Blodkoagulation
 
K-vitamin er involveret i den normale funktion af koagulationskaskaden ved at fiksere calcium, og derved sikre at dit blod koagulerer, når det er nødvendigt. Derfor bidrager K-vitamin til normal blodkoagulation. Hvis du tager blodfortyndende medicin (Warfarin/Marevan), skal du kontakte din læge, før du tager kosttilskud med K-vitamin, da det kan have indflydelse på doseringen af din blodfortyndende medicin.  

Det anbefalede daglige indtag

Det anbefalede daglige indtag af K-vitamin er 75 mcg for voksne og 30 mcg for børn. I Europa findes der ikke data for indtagelsen af K-vitamin.

Kilder til vitaminet

K-vitamin findes naturligt i to former, én type findes primært i de grønne grøntsager og vegetabilske olier. F.eks. vil 25 gram spinat kunne dække det anbefalede indtag af vitamin K. Den anden type af vitamin K bliver hovedsageligt produceret i mikrofloraen i tarmene, men findes også i lever og nogle oste. Man kan godt spise Multi-tabs® multivitamin- og mineraltablet med fødevarer rig på vitamin K.
Produkter der indeholder

Vitamin K