• Bidrager til at vedligeholde normale knogler
  • Bidrager til en normal størkning af blodet 

Det bidrager vitaminet til

Knogler
Vitamin K aktiverer flere knogleopbyggende proteiner.

Det hyppigste protein er osteocalcin, som hjælper med at opbygge dine knogler ved at binde calcium og andre mineraler til skelettet.
 
Blodkoagulation
Vitamin K er involveret i den normale funktion af koagulationskaskaden ved at fiksere calcium, og derved sikre at dit blod koagulerer, når det er nødvendigt. Derfor bidrager vitamin K til normal blodkoagulation. Hvis du tager blodfortyndende medicin, skal du kontakte din læge, før du tager kosttilskud med vitamin K, da det kan have indflydelse på doseringen af din blodfortyndende medicin.  
 

Det anbefalede daglige indtag

Det anbefalede daglige indtag af vitamin K er 75 mcg for voksne og 30 mcg for børn. I Europa findes der ikke data for indtagelsen af vitamin K.
 

Kilder til vitaminet

Vitamin K findes naturligt i to former, én type findes primært i de grønne grøntsager og vegetabilske olier. F.eks. vil 25 gram spinat kunne dække det anbefalede indtag af vitamin K. Den anden type af vitamin K bliver hovedsageligt produceret i mikrofloraen i tarmene, men findes også i lever og nogle oste. Man kan godt spise Multi-tabs® multivitamin- og mineraltablet med fødevarer rig på vitamin K.
Produkter der indeholder

Vitamin K

GraVitamin®

GraVitamin® er en vitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold af vitaminer og mineraler til før og under graviditet.

Sammenlign Sammenlign nu

GraVitamin®

GraVitamin® er en vitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold af vitaminer og mineraler til før og under graviditet.

PP-MUL-DNK-0303