• Bidrager til en normal kognitiv funktion
  • Bidrager til immunsystemets normale funktion
  • Bidrager til at vedligeholde normalt hår, hud og negle
  • Bidrager til en normal frugtbarhed og reproduktion
  • Bidrager til at vedligeholde et normalt syn

Det bidrager mineralet til

Kognitiv funktion
Den Europæiske Fødevaresikkerheds Autoritet (EFSA) har fundet en sammenhæng mellem indtagelsen af zink og normal kognitiv funktion.
 
Immunfunktion
Zink bidrager til en normal immunfunktion på forskellige måder bl.a. på grund af dets virkning på DNA-syntese.
 
Hår, hud og negle
Zink bidrager til at vedligeholde et normalt hår, hud og negle.
 
Fertilitet       
Zink spiller en vigtig rolle for en normal frugtbarhed og reproduktion hos mænd og kvinder. Dannelsen af sæd er en zinkafhængig proces, og sæd er særligt rig på zink. Derfor bidrager zink til normal frugtbarhed og reproduktion.   
 
Syn
Zink er med til at regulere et afgørende trin i nethindens visuelle kredsløb i øjet. Derfor bidrager zink til at vedligeholde et normalt syn.

Det anbefalede daglige indtag

Det anbefalede daglige indtag er 10 mg for voksne og 5 mg for børn. Både voksne og børn i Danmark får en tilstrækkelig mængde zink igennem deres kost.

Kilder til mineralet

Kød, mejeriprodukter og fuldkornsprodukter er gode kilder til zink. En bøf på 300 g eller 2 liter mælk vil kunne dække det anbefalede daglige indtag af zink for en voksen.
Produkter der indeholder

Zink

GraVitamin®

GraVitamin® er en vitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold af vitaminer og mineraler til før og under graviditet.

Sammenlign Sammenlign nu

GraVitamin®

GraVitamin® er en vitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold af vitaminer og mineraler til før og under graviditet.

PP-MUL-DNK-0303