Skip to main content

Fiskeolie fra fisk

Fed fisk indeholder fiskeolie, vitamin D, jod og selen. Omega-3 findes i fiskeolie og de vigtigste omega-3 fedtsyrer er docosahexaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA). Omega-3 fedtsyrer DHA og EPA findes også i kosttilskud med fiskeolie.

Myndighederne anbefaler, at du spiser fisk flere gange om ugen – som hovedregel får du dine behov opfyldt, hvis du spiser fisk to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg.

Frisk, frosne eller på dåse?

Frisk fisk smager fantastisk og er fuld af gode næringsstoffer. Men frossen fisk er også et godt alternativ. Fiskeprodukter såsom marinerede sild og markrel i tomat på dåse er også gode kilder til omega-3 fedtsyrer.

Variér mellem forskellige typer af fisk

Spis den type fisk som du bedst kan lide. Men husk at skifte mellem fed fisk som sild, laks og makrel og magre fisk som rødspætte og tun. Og glem ikke skaldyr såsom krabber, rejer og muslinger. Dog indeholder forskellige typer af fisk og skaldyr ikke den samme mængde næringsstoffer.

Artikler relateret til børn

Fakta om motion, træning og sundhed hos børn

Vi skal bevæge os og motionere gennem hele livet. Specielt børn har stor glæde og gavn af et aktivt liv og har mange muligheder for leg og sport. I løbet af barndommen kan man skabe gode motionsvaner …

Sund mad giver energi til hoved og krop hos børn

Børn og unge har brug for nærende måltider, – også når de er i skole. Da mad kun er sundt, hvis det bliver spist, er det vigtigt, at vælge fødevarer der appellerer til dit barn ...

Vitamin D3 er nødvendig for optagelsen af calcium

Vitamin D (Cholecalciferol – også kaldet D3-vitamin) bidrager til normal optagelse af calcium. Således bidrager vitamin D3 til at vedligeholde normale knogler ...

Multi-tabs Mini Omega-3 er et kosttilskud med koncentreret omega-3 (DHA and EPA) og vitamin D3.

Multi-tabs Omega-3 Kids med solbærsmag er en tygbar kapsel med omega-3, som indeholder de essentielle langkædede omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie.

Multi-tabs Børnevitaminer er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.