Skip to main content

Pantothensyre

Pantothensyre (B5 vitamin) hjælper hjernecellerne med at kommunikere med hinanden og bidrager dermed til en normal mental ydeevne.

Shiitake -svampe -billede

Hvad gør pantothensyre?

  • Bidrager til en normal mental ydeevne
  • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Mental præstation

Pantothensyre bidrager til en normal mental ydeevne ved at spille en central rolle i funktionen af alle celler, herunder hjerneceller. Men også fordi den medvirker i produktionen af neurotransmittere, der hjælper nervecellerne med at kommunikere med hinanden.

Energi

Ligesom andre B-vitaminer er B5 pantothensyre også vigtig, når det kommer til energi og cellestofskiftet. Pantothensyre er afgørende for at omdanne den mad du spiser (proteiner, fedtstoffer, kulhydrater og alkohol) til brændstof som cellerne kan bruge til at samarbejde med andre B-vitaminer. Dette er grunden til at B5 bidrager til at mindske træthed og udmattelse og bidrager til et normalt energistofskifte.

Smilende kvinde, der ser på sin bærbare computer i en kaffebar

Hvordan får man pantothensyre?

Pantothensyre også kaldet B5 vitamin. Navnet stammer fra det græske ord ”pentos” der betyder ”overalt”, da det findes i alle levende celler. Således indeholder alle naturlige typer fødevarer en vis mængde af vitamin B5. Kød er særligt rig på vitamin B5. En 100 g svinekotelet indeholder den anbefalede daglige mængde af vitamin B5. Man kan godt kombinere en Multi-tabs multivitamin- og mineraltablet med en kost rig på naturlige fødevarer, der indeholder vitamin B5.

6 mg

Anbefalede daglige dosis

Kilder til Pantothensyre

Shiitake -svampe -billede

Shitake svampe

sweet potatoes image

Kød

ørredbillede

Ørred

Pantothensyre bidrager til

Energi

Energi

Hjernesundhed

Sund hjerne

Artikler

Læs om andre vitaminer & mineraler

Fe

Jern

Bidrager til:

Energi
Ikonimmunitet
Pregnancy icon

B12

Vitamin B12

Bidrager til:

Energi

B6

Vitamin B6

Bidrager til:

Energi
heart icon
brain icon

B2

Riboflavin

Bidrager til:

Energi