Skip to main content

Gravid - hvilke kosttilskud og vitaminer?

Der er visse vitaminer og mineraler, gravide anbefales at tage tilskud af, da indtaget gennem kosten alene sjældent er tilstrækkeligt.

Gravid kvinde, der går i naturen

Kosttilskud til gravide

Det, du spiser og drikker under graviditeten har betydning for dit barns udvikling i livmoderen. Det er derfor vigtigt for gravide at spise sundt og varieret, samt følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Der er dog visse vitaminer og mineraler gravide har brug for at tage tilskud af, da indtaget gennem kosten alene sjældent er tilstrækkeligt. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor, at gravide - udover at spise sundt og varieret - tager kosttilskud med:

  • Folsyre
  • Vitamin D
  • Jern

Folsyre Fra du planlægger at blive gravid og indtil 12. uge anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du supplerer din kost med 400 μg folsyre hver dag. Folsyre forebygger misdannelser af barnets hjerne og rygmarv og nedsætter dermed risikoen for neuralrørsdefekter.

Vitamin D Vitamin D bidrager aktivt til optagelsen af calcium, som er et vigtigt mineral for blandt andet opbyggelsen af en stærk knoglemasse. Vitamin D er derfor nødvendig for normal vækst og udvikling af dit barns knogler. For gravide anbefales det at tage et dagligt tilskud på 10 μg vitamin D gennem hele graviditeten.

Jern Under graviditeten danner du en masse nye celler og blod til dig selv og dit foster. Jern bidrager blandt andet til normal dannelse af røde blodlegemer, hvorfor det er særligt vigtigt at få et tilstrækkeligt indtag af jern under graviditeten. Det anbefales derfor, at gravide tager et dagligt tilskud på 40–50 mg jern fra 10. graviditetsuge og resten af graviditeten.

Derudover kan du overveje at tage et tilskud med omega-3, da disse fedtsyrer også bidrager til dit barns normale udvikling.

Kilde: https://www.sst.dk/da/Viden/Graviditet-og-foedsel/Information-til-gravide/Kost-og-kosttilskud

Artikler

Produkter

Multi-tabs

Pregnant Multivitamin

Multivitamin- og mineraltablet med specielt sammensat indhold til før og under graviditet.