Skip to main content

Vidste du at vitamin D nødvendig for dit barns vækst og udvikling af knogler?

middle aged man with grey beard wearing a t shirt on a beach

Vitamin D er nødvendig for optagelsen af calcium

Vitamin D (Cholecalciferol – også kaldet D3-vitamin) bidrager til normal optagelse af calcium. Således bidrager vitamin D3 til at vedligeholde normale knogler. I tarmen fremmer vitamin D3 dannelsen af calciumbindende transportproteiner, som absorberer calcium fra fødevarer. Optagelsen af calcium og magnesium i kroppen bidrager til at kroppen får tilført disse mineraler og bidrager derved til at vedligeholde normale knogler. Vitamin D3 er nødvendig for normal vækst og udvikling af knogler hos børn. D3-vitamin kan dannes når solens stråler rammer huden. I ens kost findes D3-vitamin hovedsageligt i fisk. Som en tommelfingerregel får du gennemsnitligt 80% af vitamin D fra solen og 20% fra kosten.

Officielle anbefalinger om tilskud med vitamin D

Fødevarestyrelsen anbefaler, at alle voksne og børn fra 4 år tager et tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret (fra oktober til april). Desuden anbefaler Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen, at forældre giver D-vitamin til deres små børn hele året, indtil barnet fylder 4 år.

Artikler

Produkter

Multi-tabs

D-drops

Multi-tabs D-drops er vitamin D3 dråber til børn.

Multi-tabs

Kids

Multi-tabs Kids er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.

Multi-tabs

Pick & Mix

Multi-tabs Pick & Mix med 3 forskellige smagsvarianter er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.