Skip to main content

Fakta om omega-3

Omega-3 fedtsyrer (DHA og EPA) er en særlig type fedtsyrer, som man kan få fra fisk eller kosttilskud indeholdende fiskeolie. Læs mere om fiskeolie og omega-3.

Hørfrøoliebillede

Fakta om omega-3

  • Omega-3 fedtsyrer er en særlig type umættet fedt
  • De to vigtigste omega-3 fedtsyrer DHA og EPA findes kun i fisk
  • DHA og EPA produceres ikke i kroppen i tilstrækkelige mængder, og vi er derfor afhængige af at få dem tilført gennem kosten.
  • DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion*
  • DHA bidrager til at vedligeholde et normalt syn*
  • DHA og EPA bidrager til normal funktion af hjertet**

Kilder til omega-3

Omega-3 fedtsyrer (DHA og EPA) fås kun fra fisk, især fede typer fisk såsom makrel, laks og sild. Omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie er begrænset i mager fisk (hvid fisk), såsom rødspætte og torsk. Der findes også andre typer af omega-3 fedtsyrer, såsom alfa-linolensyre (ALA), der findes i fødevarer som valnødder, hørfrø og kød. Dog skal disse omdannes af kroppen til DHA og EPA, og denne omdannelse er svær for kroppen at udføre. Det kan derfor anbefales at få dine omega-3 fedtsyrer direkte fra enten indtagelse af fisk eller kosttilskud (fiskeolie) der indeholder omega-3 fedtsyrer.

* Virkning opnås ved daglig indtagelse af 250 mg DHA ** Virkning opnås ved daglig indtagelse af 250 mg DHA og EPA

Artikler

Produkter

Multi-tabs

Kids Omega-3

Multi-tabs Kids Omega-3 med solbærsmag er en tygbar kapsel med omega-3, som indeholder de essentielle langkædede omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie.

Multi-tabs

Complet

Multi-tabs Complet er en unik og innovativ kombination af vitaminer, mineraler og omega-3 for voksne og børn over 11 år.

Multi-tabs

Pregnant

Omega

Multi-tabs Pregnant Omega er specielt sammensat til at imødekomme behov hos den gravide og ammende kvinde samt hendes voksende barn.