Skip to main content

Fakta om motion, træning og sundhed hos børn

Woman making salad in the kitchen

Gode vaner for livet

Vi skal bevæge os og motionere gennem hele livet. Specielt børn har stor glæde og gavn af et aktivt liv og har mange muligheder for leg og sport. I løbet af barndommen kan man skabe gode motionsvaner, som man kan tage med sig gennem hele livet.

Børn gennemgår en utrolig fysisk og mental udvikling i løbet af deres opvækst. Derfor er det afgørende, at de motionerer regelmæssigt. Motion støtter barnets fysiske og kognitive udvikling og bidrager til at forebygge vægtforøgelse og fedme. Også indlæringen og koncentrationen styrkes, når børn er fysisk aktive.

Motionér sammen

Myndighederne anbefaler at børn motionerer en time dagligt. Men hvad gør man, hvis barnet ikke vil spille fodbold? Eller hvis barnet fortrækker passive aktiviteter som f.eks. at sidde foran fjernsynet eller computeren?

Der er mange muligheder for at opbygge gode vaner i hverdagen – både for forældre og børn. Hele familien kan deltage i øvelser såsom cykling, gåture, jogging, dans eller svømning. Den vigtigste motivation bør være, at familien er sammen. Målet er at støtte barnets fysiske og sociale udvikling.

Artikler

Produkter

Multi-tabs

Kids

Multi-tabs Kids er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.

Multi-tabs

Kids Lactic acid bacteria

Multi-tabs Kids Lactic acid bacteria er en velsamgende tyggetablet med mælkesyrebakterier og B-vitaminer til børn fra 3 år

Multi-tabs

Kids Omega-3

Multi-tabs Kids Omega-3 med solbærsmag er en tygbar kapsel med omega-3, som indeholder de essentielle langkædede omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie.