Skip to main content

Omega-3 til gravide

Woman making salad in the kitchen

350 g – så meget fisk bør vi spise om ugen. Det svarer ca. til at spise fisk to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. Spiser du ikke den anbefalede mængde fisk og ønsker du et stabilt indtag af omega-3, kan du med fordel supplere din kost med et fiskeolietilskud. Der er dog forskel på kvaliteten, oprindelsen og sammensætningen af fiskeolier.

Kig efter DHA og EPA koncentrationen

DHA (docosahexaensyre) og EPA (eicosapentaensyre) er livsnødvendige umættede fedtsyrer, også kendt som omega-3 fedtsyrer, som kun findes i fisk og fiskeolie. DHA og EPA har mange gavnlige effekter for både børn, voksne og gravide. De gavnlige effekter af EPA og DHA tæller blandt andet:

  • DHA og EPA bidrager til en normal hjertefunktion¹.
  • DHA bidrager til at opretholde en normal hjernefunktion².
  • DHA bidrager til at opretholde et normalt syn².
  • DHA bidrager til den normale udvikling af hjernen hos fosteret og det ammende barn3.
  • DHA bidrager til den normale udvikling af øjnene hos fosteret og det ammende barn3.

Som gravid bør du derfor være opmærksom på at indtage fiskeolie med relativ højere koncentration af DHA, da denne fedtsyre bidrager til en normal udvikling af dit barns hjerne og øjne.

  1. Effekten opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA og EPA.
  2. Effekten opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA.
  3. Effekten opnås ved den gravide/ammendes daglige indtag på 200 mg DHA ud over det anbefalede daglige indtag for voksne, som er 250 mg DHA + EPA.

Artikler

Produkter

Multi-tabs

Pregnant

Omega

Multi-tabs Pregnant Omega er specielt sammensat til at imødekomme behov hos den gravide og ammende kvinde samt hendes voksende barn.