Skip to main content

7 gode råd: Sådan kan du forebygge forkølelse

Den gennemsnitslige dansker bliver forkølet to til tre gange om året, og især i efterårs- og vintermånederne er risikoen for at fange sig en forkølelse særligt stor. Når først skaden er sket, er der desværre ikke særligt meget at gøre, du skal derfor sætte forebyggende ind, hvis du vil holde dig fri fra løbende næse og ondt i halsen. Vi har samlet 7 gode råd til, hvordan du kan undgå at blive forkølet.

Syg person, der bærer uldsokker og drikker varm drik

1. Vask dine hænder

Selvom dine hænder ser rene ud, kan der stadig godt gemme sig bakterier og vira på dem. Forkølelsesvira kan som eksempel overleve på huden i flere timer. Vask derfor dine hænder grundigt og ofte for at mindske risikoen for smitte.

2. Hold hænderne fra ansigtet

Forkølelse smitter og spredes ofte ved, at du får forkølelsesvira på hænderne og derefter bruger hænderne til at røre ved øjne, næse eller mund. Hold derfor så vidt muligt dine hænder væk fra ansigtet.

3. Host og nys i ærmet

En anden meget almindelig måde, som forkølelse spredes på, er via luftbårne dråber i forbindelse med hoste og nys. Dæk derfor mund og næse, når du hoster eller nyser og brug et engangslommetørklæde eller ærme i stedet for din hånd.

4. Prøv at undgå dem der er syge

Står du inden for én meters afstand fra en person der nyser eller hoster, er du i skudlinjen for at blive smittet med forkølelsesvira. Undgå derfor så vidt muligt dem der er syge.

5. Prioritér nok og god søvn

Søvn er vigtigt for immunforsvaret, det er derfor vigtigt at få nok og god søvn, så dit immunforsvar er bedre i stand til at bekæmpe vira.

6. Luft ud

Da forkølelsesvira kan binde sig til støvpartikler, kan det være en rigtig god ide at lufte regelmæssigt ud og jævnligt sørge for at støvsuge og gøre rent, så du undgår smitte af den vej.

7. Spis sundt, varieret og masser af frugt og grønt

Frugt og grønt er gode kilder til en masse essentielle vitaminer og mineraler, som kan hjælpe med at støtte dit immunforsvar, så du bedre kan stå imod potentiel smitte.

Hvis du vil supplere din kost med en multivitamin for at støtte immunforsvaret, skal du vælge en multivitamin, der blandt andet indeholder selen, folsyre og vitamin D og C, da de alle bidrager til immunforsvarets normale funktion.

Multi-tabs Immuno indeholder alle disse vitaminer og mineraler samt 15 andre essentielle vitaminer og mineraler - altså hele 19 vitaminer og mineraler i alt. Derudover indeholder Multi-tabs Immuno også 1 milliard mælkesyrebakterier af verdens bedst dokumenterede mælkesyrebakteriestamme - Lacticaseibacillus rhamnosus (LGG®), hvilket gør produktet helt unikt.

https://netdoktor.dk/sygdomme/fakta/forkoelse.htm

Artikler

Produkter

Multi-tabs

Immuno

Multi-tabs Immuno er en 3i1 tablet, som indeholder både vitaminer, mineraler og mælkesyrebakterier - i én og samme tablet.