Skip to main content

Kobber

Kobber er et mineral med mange forskellige funktioner for kroppen. Kobber er blandt andet medbestemmende for hvor mørk eller lys vores naturlige hårfarve er.

Mushrooms

Hvad gør kobber?

  • Bidrager til et normalt energistofskifte
  • Bidrager til immunsystemets normale funktion
  • Bidrager til en normal pigmentering af hår og hud

Energi

Et enzym, der er afhængigt af kobber, spiller en vigtig rolle i cellulær energiproduktion. Særligt kobber deltager i nedbrydningen af fedt fra fedtdepoter for at producere energi. Derfor bidrager kobber til et normalt energistofskifte ved at frigøre kroppens energi.

Immunfunktion

Kobber har to centrale roller, der hver især bidrager til en normal funktion af dit immunsystem. Den ene er på grund af dets rolle i cellulær energiproduktion, da immunceller også kræver energi til at opretholde en normal funktion. Den anden rolle er dens beskyttende effekt af immunceller mod oxidativt stress. Derfor bidrager kobber til at opretholde normal funktion af immunforsvaret.

Hår og hudfarve

Kobber er nødvendigt for opretholdelsen af normal melatoninproduktion. Melatonin er det stof, der bestemmer, hvor mørkt ens hår og hud bliver. Kobber bidrager til en normal pigmentering af hår og hud. Selvfølgelig har dine gener også indflydelse på, hvor mørkt hår og hud bliver.

Ung mand laver høje knæøvelser i træningstøj

Hvordan får man kobber?

Kobber findes i de fleste fødevarer og drikkevand - men i små mængder. Specielt rejer og svampe er rige på kobber. 200 g rejer vil kunne dække det anbefalede daglige indtag for en voksen.

1 mg

Anbefalede daglige dosis

Kilder til Kobber

Østersbillede

Østers

chocolate image

Svampe

kartoffelbilleder

Kartofler

Kobber bidrager til

Energi

Energi

Artikler

Læs om andre vitaminer & mineraler

Fe

Jern

Bidrager til:

Energi
Ikonimmunitet
Pregnancy icon

B12

Vitamin B12

Bidrager til:

Energi

B6

Vitamin B6

Bidrager til:

Energi
heart icon
brain icon

B12

Vitamin B12

Bidrager til:

Energi