Skip to main content

Vitamin D3 er nødvendig for optagelsen af calcium

Vitamin D (Cholecalciferol – også kaldet D3-vitamin) bidrager til normal optagelse af calcium. Således bidrager vitamin D3 til at vedligeholde normale knogler.
I tarmen fremmer vitamin D3 dannelsen af calciumbindende transportproteiner, som absorberer calcium fra fødevarer. Optagelsen af calcium og magnesium i kroppen bidrager til at kroppen får tilført disse mineraler og bidrager derved til at vedligeholde normale knogler.

Vitamin D3 er nødvendig for normal vækst og udvikling af knogler hos børn. D3-vitamin kan dannes når solens stråler rammer huden. I ens kost findes D3-vitamin hovedsageligt i fisk. Som en tommelfingerregel får du gennemsnitligt 80% af vitamin D fra solen og 20% fra kosten.


Ifølge nordiske næringsstofanbefalinger anbefales børn at indtage 10 µg D-vitamin dagligt.

Vejledende liste over indholdet af vitamin D3 i flere fødevarer.
Oversigten er vejledende og udarbejdet på baggrund af tabeller på www.frida.fooddata.dk. Her kan også findes data på mange andre fødevarer.

Artikler relateret til børn

Fakta om motion, træning og sundhed hos børn

Vi skal bevæge os og motionere gennem hele livet. Specielt børn har stor glæde og gavn af et aktivt liv og har mange muligheder for leg og sport. I løbet af barndommen kan man skabe gode motionsvaner …

Sund mad giver energi til hoved og krop hos børn

Børn og unge har brug for nærende måltider, – også når de er i skole. Da mad kun er sundt, hvis det bliver spist, er det vigtigt, at vælge fødevarer der appellerer til dit barn ...

Fiskeolie fra fisk

Fed fisk indeholder fiskeolie, vitamin D, jod og selen. Omega-3 findes i fiskeolie og de vigtigste omega-3 fedtsyrer er DHA og EPA …

Multi-tabs Børnevitaminer er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.

Multi-tabs Bland Selv med 3 forskellige smagsvarianter er en velsmagende og tygbar multivitamin- og mineraltablet til børn.