Skip to main content

Får jeg nok omega-3 fra fiskeolie

Omega-3 fedtsyrer (DHA og EPA) er en særlig type fedtsyrer, som man kan få fra fisk eller kosttilskud indeholdende fiskeolie. Læs mere om fiskeolie og omega-3:

Fakta om omega-3:

 • Omega-3 fedtsyrer er en særlig type umættet fedt
 • De to vigtigste omega-3 fedtsyrer DHA og EPA findes kun i fisk
 • DHA og EPA produceres ikke i kroppen i tilstrækkelige mængder, og vi er derfor afhængige af at, få dem tilført gennem kosten.
 • DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion*
 • DHA bidrager til at vedligeholde et normalt syn*
 • DHA og EPA bidrager til normal funktion af hjertet**
  Kilder til omega-3:
  Omega-3 fedtsyrer (DHA og EPA) fås kun fra fisk, især fede typer fisk såsom makrel, laks og sild. Omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie er begrænset i mager fisk (hvid fisk), såsom rødspætte og torsk. Der findes også andre typer af omega-3 fedtsyrer, såsom alfa-linolensyre (ALA), der findes i fødevare som valnødder, hørfrø og kød. Dog skal disse omdannes af kroppen til DHA og EPA, og denne omdannelse er svær for kroppen at udføre.
 • Det kan derfor anbefales at få dine omega-3 fedtsyrer direkte fra enten indtagelse af fisk eller kosttilskud (fiskeolie) der indeholder omega-3 fedtsyrer.
  * Virkning opnås ved daglig indtagelse af 250 mg DHA

** Virkning opnås ved daglig indtagelse af 250 mg DHA og EPA

Artikler relateret til voksne

Får jeg nok omega-3 fra fiskeolie

Omega-3 fedtsyrer findes i fed fisk. De to vigtigste omega-3 fedtsyrer kaldes DHA og EPA og findes i fisk (især fed fisk) og kosttilskud med fiskeolie eller olie fra krill eller alger ...

Fiskeretter der indeholder omega-3 fedtsyrer

Omega-3 fedtsyrer er en særlig type flerumættet fedt. De to vigtigste omega-3 fedtsyrer kaldes docosahexaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA) og begge findes i fisk. Se indholdet ..

Fiskeolie fra fisk

Fed fisk indeholder fiskeolie, vitamin D, jod og selen. Omega-3 findes i fiskeolie og de vigtigste omega-3 fedtsyrer er DHA og EPA …

3i1 - den lette løsning! Unik og innovativ kombination for voksne og børn over 11 år. Med kun 2 kapsler om dagen opnås et dagligt indtag af essentielle vitaminer, mineraler og omega-3 fedtsyrer.

Hvorfor er omega-3 vigtigt?

DHA og EPA er en særlig slags umættede fedtsyrer, også kendt som omega-3 fedtsyrer, som du kun finder i fiskeolie.