Magnesium vedligeholder dine knogler
Magnesium bidrager til at vedligeholde normale knogler samt en normal funktion af nervesystemet. Magnesium findes til dels i knoglerne (60 %) og delvist i cellerne – primært muskelcellerne (40 %).
Magnesium findes i de fleste fødevarer. Især vegetabilske fødevarer som koriander, tørret dild, sesamfrø og havre er rige på magnesium. Den anbefalede mængde magnesium kan normalt opnås ved en afbalanceret og varieret kost. Det daglige anbefalede indtag er 375 mg.
Vejledende oversigt over indholdet af magnesium i flere fødevarer:
Magnesium (mg) pr. 100 g
Portion
Magnesium (mg) pr. portion
Grønne ærter, frosne
25
1 skål (100 g)
25
Havregryn
117
1 skål (50 g)
58,5
Kartoffel, rå
20
2 stk. (140 g)
28
Knækbrød (groft)
21,3
1 skive (30 g)
6
Makrel (røget)
26,1
100 g
26,1
Ost (fast, 45+ alle typer)
27
30 g
8,1
Ris, paraboiled
35
200 g
70
Rugbrød, fuldkorns mel
48,8
1 skive (35 g)
17,1
Skummemælk
12,1
1 glas (2 dl)
24,2
Sødmælk
11
1 glas (2 dl)
22
Torskefilet
27,2
120 g
32,6
Tun i olie (dåse)
31,9
1 dåse (35 g)
11,2
Tun i tomat (dåse)
27
1 dåse (35 g)
9,5
Vand (vejledende værdier)
2
1 glas (2 dl)
4
Oversigten er vejledende og udarbejdet på baggrund af tabeller på www.frida.fooddata.dk.
Artikler relateret til voksne
Det er vigtigt at passe godt på knoglerne, idet de udgør en væsentlig del af kroppens bevægeapparat. Kroppen indeholder mere end 200 knogler …
Vitamin D3 er nødvendig for optagelsen af calcium
Vitamin D (Cholecalciferol – også kaldet D3-vitamin) bidrager til normal optagelse af calcium. Således bidrager vitamin D3 til at vedligeholde normale knogler ...
Multi-tabs Kalk 500 mg + D3 25 μg er en kalktablet med 25 μg vitamin D.
Med alderen mister knoglerne lettere sin styrke.
Fra omkring 30-års alderen nedbrydes knoglemassen hurtigere end den styrkes. Hvert år vil man derfor…